Mérens paarden

Les Olivettes is gevestigd in een van de ruigste gebieden van de Ardennen, in de directe omgeving van de rotsen van de Hérou, het langgerekte meer van Nisramont, de geaccidenteerde vallei van de kronkelende rivier de Ourthe en mooie dorpjes zoals Engreux en Mousny…

Om in zo’n wisselend landschap mooie tochten te kunnen maken, zijn sterke, rustige paarden met een zekere stap nodig. Het Mérenspaard komt uit de Pyreneeën; opgegroeid in de ruige bergen is een zeer geschikt paard voor dit werk; u zult verrast zijn door zijn prestaties!

De Mérens hebben een schofthoogte van ca. 1,50m. Ze stappen goed door, hebben een pittig karakter en zijn betrouwbaar; ze zijn diepzwart en worden ook wel ‘kleine friezen’ genoemd. Zowel bereden als voor de koets worden ze gewaardeerd. Voor onze avontuurlijke bosritten door het afwisselende heuvelachtige landschap van de Ardennen met z’n talloze beekjes en rivieren zijn de Mérens paarden uitermate geschikt: een ‘4X4’ terreinpaard, waarmee u veilig en comfortabel door de Ardennen trekt.

Het zijn echte bergsporters, goede rotsklimmmers met een vaste stap die nergens bang voor zijn. Een ideaal paard voor de ruiters die van pittige, maar veilige en karaktervolle paarden houden.